Dit is misschien wel de meest simpele maaltijd die ik in tijden heb gemaakt! Met twee schnitzels van de Vegetarische Slager en een eenzame tomaat en paprika die echt op moesten, ontstond al snel het idee voor een soort schnitzel-stroganoff – maar dan nét even anders. De voorgegaarde aardappelpartjes konden zo de airfryer in, dus daar had ik geen omkijken naar. En het resultaat? We hebben ervan gesmuld!
Een klassieke stroganoffsaus bevat meestal champignons, paprikapoeder, bouillon en een romige toevoeging zoals crème fraîche. Voor een extra luxe touch voeg je een scheutje vodka toe – of nog spannender, flambeer je het geheel voor die authentieke smaakexplosie!
Heb je champignons, crème fraîche en misschien wat vodka in huis? Voeg ze dan gerust toe aan de saus om het gerecht nog rijker en voller van smaak te maken.
Groenten bakken: Verhit een beetje olie in een hapjespan. Voeg de uiringen toe en bak ze zacht. Voeg dan de paprika, tomaat en tomatenpuree toe en roerbak alles 5 minuten.
Saus maken: Strooi de Midden-Oosterse kruiden en bloem over de groenten en roer goed door. Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een smeuïge saus krijgt. Laat dit nog even zachtjes pruttelen.
Aardappelpartjes bereiden: Bak ondertussen de aardappelpartjes in de airfryer op 180°C voor ongeveer 14 minuten, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Schnitzels bakken: Bak de schnitzels in een koekenpan met een beetje olie goudbruin, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Serveren: Verdeel de schnitzels over twee borden en schep de groentesaus erover. Serveer de aardappelpartjes erbij en bestrooi het geheel met verse peterselie.