AGV’tje: ‘Schnitzel uitgeklede Stroganoff’

Dit is echt het perfecte recept voor een doordeweekse avond: snel klaar en ontzettend lekker!
Schnitzel stroganoff, maar dan anders pinit Bekijk galerij 2 foto's

Dit is misschien wel de meest simpele maaltijd die ik in tijden heb gemaakt! Met twee schnitzels van de Vegetarische Slager en een eenzame tomaat en paprika die echt op moesten, ontstond al snel het idee voor een soort schnitzel-stroganoff – maar dan nét even anders. De voorgegaarde aardappelpartjes konden zo de airfryer in, dus daar had ik geen omkijken naar. En het resultaat? We hebben ervan gesmuld!

De perfecte Stroganoffsaus

Een klassieke stroganoffsaus bevat meestal champignons, paprikapoeder, bouillon en een romige toevoeging zoals crème fraîche. Voor een extra luxe touch voeg je een scheutje vodka toe – of nog spannender, flambeer je het geheel voor die authentieke smaakexplosie!

Heb je champignons, crème fraîche en misschien wat vodka in huis? Voeg ze dan gerust toe aan de saus om het gerecht nog rijker en voller van smaak te maken.

AGV’tje: ‘Schnitzel uitgeklede Stroganoff’

Ervaring: Beginner Voorbereiding 5 minuten Bereiding 15 minuten Totale tijd 20 minuten
Temperatuur: 180  °C Porties: 2 Geschatte kosten: € 5.5
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar
Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Groenten bakken: Verhit een beetje olie in een hapjespan. Voeg de uiringen toe en bak ze zacht. Voeg dan de paprika, tomaat en tomatenpuree toe en roerbak alles 5 minuten.

  2. Saus maken: Strooi de Midden-Oosterse kruiden en bloem over de groenten en roer goed door. Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een smeuïge saus krijgt. Laat dit nog even zachtjes pruttelen.

  3. Aardappelpartjes bereiden: Bak ondertussen de aardappelpartjes in de airfryer op 180°C voor ongeveer 14 minuten, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

  4. Schnitzels bakken: Bak de schnitzels in een koekenpan met een beetje olie goudbruin, dit duurt ongeveer 5 minuten.

  5. Serveren: Verdeel de schnitzels over twee borden en schep de groentesaus erover. Serveer de aardappelpartjes erbij en bestrooi het geheel met verse peterselie.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *