Appel en komkommer zijn prima ingrediënten om meer vocht binnen te krijgen op erg zomerse dagen, bovendien is deze koude komkommersalade heerlijk. Een perfecte salade of bijgerecht tijdens een BBQ of picknick.
Maar hoe simpel deze salade ook mag zijn, hij zit vol vezels, vitaminen (zoals C en A) en antioxidanten. Bovendien is deze salade een perfecte basis voor een wat meer uitgebreide salade.
Door ingrediënten toe te voegen of aan te passen krijg je ineens een heel andere salade. Ik geef je graag wat ideeën:
✅ Leestip: Wat is quinoa en hoe bereid je het?
Doe de appelblokjes in een afsluitbare bak en voeg het citroensap toe. Schud goed zodat alle appelstukjes bedekt zijn met het citroensap. Schep vervolgens de komkommerblokjes erdoor.
Maak nu de dressing door het water te mixen met citroenrasp, munt en zout. Schenk dit over de appel komkommer salade. Sluit de bak af en schud alles goed door elkaar.
Zet de salade minimaal een uur in de koelkast zodat het goed koud wordt en de smaken er goed in trekken.
Porties 3
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.
Veel zaadjes: sommige komkommers hebben heel veel zaadjes en het midden is behoorlijk nat, verwijder dit dan door de komkommer in de lengte te halveren en de zaadjes er met een lepel uit te scheppen.
Variatie: in plaats van alleen maar blokjes te maken kun je ook afwisselen door te raspen, blokjes en dunne plakjes te maken. Dit maakt de salade wat speelser.