De aardappeltjes zitten boordevol smaak, zonder dat ze te sterk gekruid of te pittig zijn. Uiteraard kun je de kruiden en pittigheid eenvoudig aanpassen aan je eigen voorkeur. In het zuiden van India worden ze vaak extreem heet geserveerd.
Ben je nieuw in de wereld van de Indiase keuken? Geen zorgen, dit recept is een perfecte start! Je hoeft niet allerlei exotische specerijen aan te schaffen, want de meeste heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje.
Als je geen garam masala in huis hebt, geen probleem. Deze populaire kruidenmix bestaat uit kardemom, koriander, komijn, kaneel, en kruidnagel. Soms worden ook gember, nootmuskaat en peper toegevoegd. Je kunt een recept voor zelfgemaakte garam masala hier vinden.
Aardappelen: Gebruik wat je in huis hebt, zoals nieuwe aardappelen, krieltjes of rode aardappelen, zolang ze maar niet te kruimig zijn. Ik schilde de aardappelen die ik gebruikte vanwege vuil, maar met krieltjes of nieuwe aardappelen kun je de schil gerust laten zitten.
Kruiden: Niet iedereen is dol op koriander. Als je het liever niet gebruikt, vervang het dan door peterselie. Hoewel de smaak anders is, geeft het toch een frisse, groene touch aan het gerecht.
Specerijen: Geen grove mosterd in huis? Rooster wat mosterdzaadjes of gebruik kurkuma als alternatief. Beide veranderen de smaak iets, maar het blijft lekker.
Pittigheid: Als je van een beetje pit houdt, kun je tandoori masala gebruiken in plaats van garam masala. Of voeg gewoon wat cayennepeper of chilivlokken toe, afhankelijk van je voorkeur.
Limoen: Geen limoen in huis? Gebruik dan citroen. Het geeft een iets andere smaak, maar is net zo verfrissend.
Wil je graag vooruit werken voor een diner? Je kunt de aardappelen van tevoren koken en in de kruidenmix bewaren tot het tijd is om ze in de oven te schuiven.
Je kunt het gerecht ook volledig van tevoren klaarmaken, maar voeg het limoensap en de verse koriander pas op het laatste moment toe. Verwarm het gerecht in de oven voor ongeveer tien minuten op 175°C voordat je het serveert.
Het oorspronkelijke recept, dat in maart 2022 werd gepubliceerd, is volledig herschreven.
Dit zijn de lekkerste aardappeltjes
Voorbereiden van de aardappelen: Schil de aardappelen, als je dat wilt, en snijd ze in hapklare stukken. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, giet ze af en laat ze een paar minuten afkoelen.
Marinade maken: Terwijl de aardappelen afkoelen, verwarm je de oven voor op 220°C. Meng ondertussen de geperste knoflook, geraspte gember, grove mosterd, olijfolie, currypoeder, garam masala en zout in een kom tot een dikke marinade.
Aardappelen marineren: Voeg de aardappelen toe aan de marinade en meng alles voorzichtig door elkaar zodat elke aardappelstukje goed bedekt is.
Ovenklaar maken: Verspreid de gemarineerde aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bakken: Bak de aardappeltjes ongeveer 30 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn aan de buitenkant.
Afwerking: Haal de aardappelen uit de oven en bestrooi ze met de fijngehakte koriander. Besprenkel vlak voor het serveren met het sap van de limoen.
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.