Er zijn nogal wat recepten te vinden op internet. En zeker op Pinterest kom je vaak de Amerikaanse of de Engelse maten tegen. Om je de moeite te besparen van telkens te moeten zoeken heb ik van alles op een rijtje gezet voor je. Voor alle cups en lepels geldt: doe de ingrediënten er losjes in en strijk af met een mes, tenzij anders aangegeven.
❗️Tip: zet de tabel op de homescreen van je smartphone of tablet, print het en plak het aan de binnenkant van je keukenkastje of hang het op de koelkast.
Cups → ml
1 cup = 240 ml
½ cup = 120 ml
⅓ cup = 80 ml
¼ cup = 60 ml
Lepel → ml
1 el (el) = 15 ml
1 tl (tl) = 5 ml
½ tl (tl) = 2,5 ml
¼ tl (tl) = 1,25 ml
1 Cup → gram
Suiker 200 gram
Boter 240 gram
Panko 150 gram
Gehakte noten 150 gram
Rijst 190 gram
Macaroni 140 gram
Havermout 90 gram
Maizena 120 gram
1 Lepel → gram
Suiker 12,5 gram
Boter 15 gram
Panko 10 gram
Gehakte noten 10 gram
Rijst 12 gram
Macaroni 9 gram
Havermout 6 gram
Maizena 7,5 gram
Fahrenheit → Celsius
200℉ = 100℃
250℉ = 120℃
275℉ = 140℃
300℉ = 150℃
325℉ = 160℃
350℉ = 180℃
375℉ = 190℃
400℉ = 200℃
425℉ = 220℃
Ounce (oz) → gram (afgerond)
1 oz = 28 gram
4 oz = 113 gram
36 oz = 1 kilogram
Amerikaanse pint = 500 ml of 16 fl oz
Engelse pint = 600 ml of 20 fl oz
Amerikaanse stick = 113 gram = ½ cup = 8 el of el = ¼ pound
eetlepel (el) = tablespoon (el)
theelepel (tl) = teaspoon (tl)