Onlangs was ik op zoek naar een Indisch recept en een Indisch restaurant wat ooit in Amsterdam gevestigd was. Toen kwam ik uit op de “beroemde” oma Keasberry. In 1954 opende ze de deuren van het restaurant Djokja in Amsterdam. Het restaurant was ook ver buiten Amsterdam bekend, niet in de laatste plaats omdat er gewoonweg authentiek werd gekookt. Er werd nagenoeg geen rekening gehouden met de Hollandse smaak. In 1976 werd haar kookboek (Oma Keasberry’s Indische Keukengeheimen) uitgebracht. Deze zou ik nog heel graag in mijn bezit krijgen, dus dat wordt speuren.
In Indische Keukengeheimen is kleinzoon Jeff aan de beurt. Hij vertelt hierin over het restaurant waarin hij praktisch is opgegroeid, zijn familie en deelt familiefoto’s waardoor het lijkt of je een beetje familie bent.
Mijn eerste indruk van het boek is zeer positief: prachtige foto’s, heerlijke recepten die er ingewikkeld uit zien, een woordenlijst en tips en achtergronden bij de verschillende gerechten.