Gevulde zoete aardappel Mexicaanse stijl

Alhoewel ik dit gerecht nog niet zo vaak heb gegeten moet ik zeggen dat het wel één van mijn favorieten is. Het is een makkelijk recept, erg lekker en gezond, en bevat bovendien ontzettend veel vezels: maar liefst 142% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)!
Gevulde zoete aardappel Mexicaanse stijl pinit Bekijk galerij 3 foto's

Tijdgebrek?

Dan pof je de zoete aardappelen gewoon in de magnetron! Net als wanneer je de zoete aardappelen in de oven zou poffen moet je ze ook nu goed wassen en er gaatjes in prikken met een vork. Dat hoeft helemaal niet diep, gewoon her en der met de vork erin prikken en door.

Neem per aardappel twee velletjes keukenpapier en maak ze nat onder de kraan. Knijp de velletjes vervolgens uit en wikkel de aardappelen erin. Het vocht zorgt voor een stoom-effect waardoor de zoete aardappelen sneller gaar zijn.

Heb je liever een krokant schilletje? Leg ze dan nog een kwartiertje in de een voorverwarmde oven, op zo’n 180 graden.

Gevulde zoete aardappel Mexicaanse stijl pinit
0 Recept opslaan
Yummy

Gevulde zoete aardappel Mexicaanse stijl

Bereiding 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Temperatuur: 180  °C Porties: 2 Calorieën: 788 kcal

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven tot 180 graden.

  2. Boen de aardappelen en prik er gaatjes in met een vork. Wrijf de aardappelen in met een beetje olie en leg ze in de oven. Pof de aardappelen in ongeveer 30-45 gaar.

    Kijk na een half uur regelmatig even bij de aardappelen of ze al gaar zijn
  3. Spoel de kidneybonen en maïs goed af en breng op smaak met de komijn-, chili- en korianderpoeder. 

  4. Pel de advocado’s en verwijder de pitten, prak ze vervolgens fijn met een vork. Voeg hier de fijngesneden knoflook, rode peper, gesnipperde sjalot en in blokjes gesneden tomaat aan toe. Knijp de helft van de limoen hierboven uit. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  5. Snijd de gepofte aardappelen in en druk de aardappel met de bolle kant van een lepel wat opzij, zodat er een ‘holletje’ ontstaat. Verdeel de kidneybonenmix over de twee aardappelen, lepel er de helft van de kwark over en bestrooi met de in ringen gesneden bosui.

  6. Serveer met de guacamole en leg bij elke zoete aardappel een partje limoen.

    Enjoy!

Voedingswaarden

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 788kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 36.5g57%
Verzadigd vet 4.5g23%
Natrium 167mg7%
Kalium 2790mg80%
Totaal koolhydraten 70.1g24%
Voedingsvezel 35.5g142%
Suikers 28.1g
Proteïne 27.3g55%

Vitamine C 39 mg
Calcium 335 mg
IJzer 7.6 mg
Vitamine B12 0.06 mcg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Notitie

Als aanrecht-agrariër heb ik meestal wel kiemgroenten in huis, dus op de foto zie je er nog een flinke pluk kiemgroenten bij liggen.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik de zoete aardappel ook in de magnetron bereiden?

Jazeker! Ook in de magnetron kun je de zoete aardappel poffen. Was de aardappel grondig en prik er gaatjes in met een vork. Neem wat velletjes keukenpapier en maak deze nat, knijp ze vervolgens uit en wikkel de aardappel hierin. 

Leg de aardappel op een magnetronbestendig bord en zet de magnetron aan op 700-800 Watt.

De aardappel is, afhankelijke van de grootte, in 3 tot 5 minuten gaar.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *