In veel recepten worden verse kruiden gebruikt. Heerlijk, zeker als je het uit je kruidentuintje haalt. Maar vaker koop je het in de supermarkt en heb je toch net even …
Blog
Asperges
Heb je trek in asperges, dan moet je vlot zijn. Het aspergeseizoen in Nederland duurt ongeveer twee maanden. Traditioneel gezien wordt er vanaf de tweede donderdag in april geoogst tot …
Knoflook
Al in de oudheid werd knoflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Het is een kruid uit de lookfamilie net als ui, prei en …
Courgette
De courgette komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en behoort tot de familie van meloenen, pompoenen en komkommers. In Nederland is de courgette een populaire groente dat we regelmatig eten. Het is een …
Cannellinibonen
Cannellinibonen zijn lid van de peulvruchten-familie en komen uit Italië. Uit Toscane om precies te zijn. De bonen zitten bomvol goede gezonde voedingsstoffen en zijn rijk aan vezels, vitaminen en …
Vegan pasta | Brianna Claxton
Ben je dol op pasta en op zoek naar een nieuw kookboek? Het boek “Vegan Pasta” van Brianna Claxton vind ik een echte aanrader. Voor iedereen die op zoek is …
Pastinaak
Van Nederlandse bodem – beschikbaar van oktober tot en met maart Kasteelt De pastinaak is een plant afkomstig uit de schermbloemenfamilie. De wortel is ongeveer 20 cm lang en kan …
Citroen
De citroen heeft een stevige zure smaak en is voor de meeste mensen te zuur om uit de hand te eten. Bij de meeste mensen trekt hun mond al een …
Welke e-nummers zijn vegan?
Bewerkte producten hebben soms een ellenlange ingrediëntenlijst. Van sommige ingrediënten is het overduidelijk dat ze van dierlijke afkomst zijn, maar de e-nummers zijn een heel ander verhaal. Want daarvan weet …
11 Instant pot tips voor beginners
Daar is ‘ie dan: jouw instant pot! Je maakt de doos open, haalt de machine er vol trots en spanning uit en dan slaat de schrik je om het hart. …