Al langere tijd denk ik er over om meer planten in huis te halen. Maar om nu te zeggen dat ik groene vingers heb? Nee, niet echt: ik vergeet ze …
Blog
Instant pot: aanschaffen of niet?
🥑 dit artikel is jaren geleden geschreven, inmiddels eten we veganistisch 🥑 Meestal loop ik flink achter als het gaat om de aanschaf van ‘hebbedingen’ voor in de keuken. Zo …
Appels drogen en gebruiken
Zijn de appels in de aanbieding of heb je een flinke oogst uit eigen tuin? Droog ze dan om er lang van te kunnen genieten. Je kunt appels drogen in …
Aubergine
Nederlandse bodem / koude kas – beschikbaar juli tot en met oktober Kasteelt Bijna het hele jaar door kun je aubergines krijgen in Nederland. Dat komt door de aubergines in …
Mango
Het hele jaar verkrijgbaar (kasteelt en buitenland) Wist je dit van de mango? De mango is – samen met de banaan – de belangrijkste vrucht uit de tropen. Een mangoboom …
Boerenkool
Verkrijgbaar van september tot half maart Kenmerk Boerenkool is een winterharde groente die temperaturen tot -15°C verdraagt. Het blad is eetbaar en kun je verwerken in een stamppot. Om de …
Komkommer
De term komkommertijd verwijst naar het zomerseizoen, in deze tijd van het jaar worden de komkommers volop aangevoerd. In de media betekent het dat er dan over het algemeen weinig belangrijk nieuws …
Basilicum
Er is natuurlijk niets lekkerder dan verse basilicum! Op de pizza, in pesto, als garnering, bij de pasta… Zoet of hartig, het kan allemaal. Hoog tijd dus om er wat …
Verse kruiden: gebruiken, bewaren, drogen en invriezen
In veel recepten worden verse kruiden gebruikt. Heerlijk, zeker als je het uit je kruidentuintje haalt. Maar vaker koop je het in de supermarkt en heb je toch net even …
Asperges
Heb je trek in asperges, dan moet je vlot zijn. Het aspergeseizoen in Nederland duurt ongeveer twee maanden. Traditioneel gezien wordt er vanaf de tweede donderdag in april geoogst tot …