Gember schillen kan op verschillende manieren. Voorheen sneed ik het altijd weg, en dat probeerde ik zo dun mogelijk te doen. Helaas gooi je daarmee ook een hoop goede gember …
Blog
Openluchtmuseum Arnhem: oude tijden herleven
Ben je al eens naar het Openluchtmuseum in Arnhem geweest? Doordat ik een museum jaarkaart heb kom ik er regelmatig. Of het nu regent of dat het prachtig weer is, …
Binnenshuis moestuinieren met Veritable
Al langere tijd denk ik er over om meer planten in huis te halen. Maar om nu te zeggen dat ik groene vingers heb? Nee, niet echt: ik vergeet ze …
Instant pot: aanschaffen of niet?
🥑 dit artikel is jaren geleden geschreven, inmiddels eten we veganistisch 🥑 Meestal loop ik flink achter als het gaat om de aanschaf van ‘hebbedingen’ voor in de keuken. Zo …
Appels drogen en gebruiken
Zijn de appels in de aanbieding of heb je een flinke oogst uit eigen tuin? Droog ze dan om er lang van te kunnen genieten. Je kunt appels drogen in …
Aubergine
Nederlandse bodem / koude kas – beschikbaar juli tot en met oktober Kasteelt Bijna het hele jaar door kun je aubergines krijgen in Nederland. Dat komt door de aubergines in …
Mango
Het hele jaar verkrijgbaar (kasteelt en buitenland) Wist je dit van de mango? De mango is – samen met de banaan – de belangrijkste vrucht uit de tropen. Een mangoboom …
Boerenkool
Verkrijgbaar van september tot half maart Kenmerk Boerenkool is een winterharde groente die temperaturen tot -15°C verdraagt. Het blad is eetbaar en kun je verwerken in een stamppot. Om de …
Komkommer
De term komkommertijd verwijst naar het zomerseizoen, in deze tijd van het jaar worden de komkommers volop aangevoerd. In de media betekent het dat er dan over het algemeen weinig belangrijk nieuws …
Basilicum
Er is natuurlijk niets lekkerder dan verse basilicum! Op de pizza, in pesto, als garnering, bij de pasta… Zoet of hartig, het kan allemaal. Hoog tijd dus om er wat …