Eind november was ik jarig. Van mijn schoonouders kreeg ik het nieuwste boek van Jamie Oliver: 5 Ingrediënten – Snel & Simpel koken. Ik moest wel even geduld hebben trouwens, want de winkel …
Blog
Kiemgroenten kweken en gebruiken
Kiemgroenten zijn lekker knapperig en zitten boordevol gezonde stoffen. Heerlijk op een boterham of door de salade. Maar ook om een feestelijk diner een extra bijzonder tintje te geven kun je …
Bloemkool
Nederlandse bodem / koude kas – beschikbaar maart tot en met november Kenmerken In vergelijking met de andere kolen, heeft de bloemkool een lang blad. De structuur en kleur van …
Tomaat
In de zomermaanden zijn tomaten volop te krijgen. Maar in de winkel vind je tomaten het hele jaar door. De meeste tomaten worden tenslotte het hele jaar door gekweekt in …
Aardbei
Beschikbaar vanaf juni tot en met september Kasteelt Wie houdt er niet van aardbeien, behalve dan de mensen met een aardbei allergie? Dit populaire fruit wordt ook wel zomerkoninkje genoemd …
Bij mij aan tafel – Nigella Lawson
Eind november was ik jarig. Het lijkt wel een herhaling van de vorige boek review (Jamie Oliver). Aangezien “de jongens” (en aanhang) niet aanwezig waren kwamen ze van de week …
The Green Kitchen at Home
Gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag. Dat beloven de schrijvers van het boek The Green Kitchen at Home: David Frenkiel en Luise Vindahl. Een succesvol Scandinavisch (!) kookduo. …
Omrekentabel: meten is weten!
Er zijn nogal wat recepten te vinden op internet. En zeker op Pinterest kom je vaak de Amerikaanse of de Engelse maten tegen. Om je de moeite te besparen van …
Zo schil je gember
Gember schillen kan op verschillende manieren. Voorheen sneed ik het altijd weg, en dat probeerde ik zo dun mogelijk te doen. Helaas gooi je daarmee ook een hoop goede gember …
Openluchtmuseum Arnhem: oude tijden herleven
Ben je al eens naar het Openluchtmuseum in Arnhem geweest? Doordat ik een museum jaarkaart heb kom ik er regelmatig. Of het nu regent of dat het prachtig weer is, …