Zijn de appels in de aanbieding of heb je een flinke oogst uit eigen tuin? Droog ze dan om er lang van te kunnen genieten. Je kunt appels drogen in …

Zijn de appels in de aanbieding of heb je een flinke oogst uit eigen tuin? Droog ze dan om er lang van te kunnen genieten. Je kunt appels drogen in …
Nederlandse bodem / koude kas – beschikbaar juli tot en met oktober Kasteelt Bijna het hele jaar door kun je aubergines krijgen in Nederland. Dat komt door de aubergines in …
Het hele jaar verkrijgbaar (kasteelt en buitenland) Wist je dit van de mango? De mango is – samen met de banaan – de belangrijkste vrucht uit de tropen. Een mangoboom …
Verkrijgbaar van september tot half maart Kenmerk Boerenkool is een winterharde groente die temperaturen tot -15°C verdraagt. Het blad is eetbaar en kun je verwerken in een stamppot. Om de …
De term komkommertijd verwijst naar het zomerseizoen, in deze tijd van het jaar worden de komkommers volop aangevoerd. In de media betekent het dat er dan over het algemeen weinig belangrijk nieuws …
Er is natuurlijk niets lekkerder dan verse basilicum! Op de pizza, in pesto, als garnering, bij de pasta… Zoet of hartig, het kan allemaal. Hoog tijd dus om er wat …
In veel recepten worden verse kruiden gebruikt. Heerlijk, zeker als je het uit je kruidentuintje haalt. Maar vaker koop je het in de supermarkt en heb je toch net even …
Heb je trek in asperges, dan moet je vlot zijn. Het aspergeseizoen in Nederland duurt ongeveer twee maanden. Traditioneel gezien wordt er vanaf de tweede donderdag in april geoogst tot …
Al in de oudheid werd knoflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Het is een kruid uit de lookfamilie net als ui, prei en …
De courgette komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en behoort tot de familie van meloenen, pompoenen en komkommers. In Nederland is de courgette een populaire groente dat we regelmatig eten. Het is een …