April is de maand waarin de lente echt tot leven komt. De dagen zijn langer, de zon laat zich vaker zien en de natuur trakteert ons op een overvloed aan …

April is de maand waarin de lente echt tot leven komt. De dagen zijn langer, de zon laat zich vaker zien en de natuur trakteert ons op een overvloed aan …
Indiaas koken is een feestje voor de smaakpapillen, maar laten we eerlijk zijn: die ingrediëntenlijsten kunnen best intimiderend zijn. Zoveel specerijen, zoveel stappen! Maar geen zorgen: met een beetje voorbereiding …
Ken je dat? Je koopt een bosje verse kruiden, gebruikt een paar takjes, en een paar dagen later haal je een natte, bruine smurrie uit je koelkast. Eeuwig zonde! Gelukkig …
Maart is de maand waarin de winter langzaam plaatsmaakt voor de lente. De dagen worden langer en er komt een frisse energie in de keuken, perfect om te experimenteren met …
Februari is de maand waarin de winter nog stevig in het zadel zit, maar de eerste voorzichtige tekenen van verandering zich aandienen. De dagen lengen langzaam en soms voel je …
Er is weer een nieuw jaar aangebroken, januari is de maand van een nieuw begin en winterse gezelligheid. Het is vaak ook de maand van minder eten en meer balans. …
December is hier, de maand vol feestelijkheden, van Sinterklaas tot Kerst en gezellige etentjes met familie. Het is ook de tijd waarin wintergroenten hun opmars maken. Perfect voor heerlijke stamppotten …
Sinterklaas: een feest dat ons elk jaar weer een beetje terugbrengt naar onze jeugd. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe deze traditie eigenlijk is ontstaan en hoe het door …
We weten het allemaal: we moeten meer groenten eten. En hoewel ik mezelf graag wijsmaak dat ik genoeg groenten binnenkrijg, ben ik eerlijk gezegd niet altijd zo’n ster in variatie. …
Voor mij was knolselderij een wat onopvallende groente, alleen bekend van naam en geur. Ik wist dat het vaak in soepen belandt, maar had eigenlijk geen idee wat je er …