Deze munt chutney is heerlijk om je kanda bhaji in te dopen, om op te lepelen met een stuk pappadum of gewoon met een stukje naan. De munt chutney is heerlijk fris en perfect om de – vaak pittige – Indiase gerechten wat frisheid te geven. Niet iedereen kan tenslotte tegen erg pittig eten. Heb je bijvoorbeeld een pittige curry? Druppel er dan wat munt chutney over!
Chutney
Eigenlijk is chutney een fruitpuree waar kruiden en specerijen aan worden toegevoegd. Het wordt eigenlijk altijd vers gemaakt en omdat er geen conserveringsmiddelen worden gebruikt is het niet lang houdbaar.
Bij de Indiase restaurants krijg je bij binnenkomst meestal een schaaltje met pappadums en drie soorten chutney: mint, mango en een zeer pittige. Veelal is men verbaasd als het schaaltje zeer pittige chutney op gaat!
Munt chutney
Ingrediënten
Instructies
-
Haal de blaadjes van de takjes munt af en stop ze in de keukenmachine. Voeg vervolgens de koriander toe. Je kunt de takjes verwijderen, maar ik laat ze er gewoon aan zitten als ze dun zijn. Verwijder wel eventuele dikke stugge takjes.
-
Pel de knoflook en snijd grote tenen eventuele door de helft. Snijd de gember in plakjes. De schil kun je gewoon gebruiken of verwijder het met een lepeltje als je de schil niet wil gebruiken.
-
Roer nu de kwark door het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
Porties 1
- Hoeveelheid per portie
- Calorieën 56kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal vet 1.7g3%
- Verzadigd vet 0.4g2%
- Natrium 64mg3%
- Kalium 237mg7%
- Totaal koolhydraten 4.1g2%
- Voedingsvezel 2.4g10%
- Suikers 2g
- Proteïne 4.4g9%
- Vitamine C 22 mg
- Calcium 140 mg
- IJzer 4 mg
- Vitamine B12 0.15 mcg
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.