Gebakken ontbijthaver uit de airfryer  – snel, lekker en verrassend!

Gebakken ontbijthaver uit de airfryer – snel, lekker en verrassend!

Porties: 1 Totale tijd: 20 minuten Ervaring: Beginner

Havervlokken vervelen nooit, toch? Dit veelzijdige ingrediënt heb ik dan ook altijd ruim op voorraad (lees: een paar kilo), zodat er op elk moment iets lekkers op tafel kan staan. Vooral bij het ontbijt zijn ze hier favoriet: van overnight oats tot muffins en pap, het blijft heerlijk. En stiekem gebruik ik ook altijd dezelfde verhoudingen, dus daar zit weinig verrassing meer in…

Tot ik deze gebakken ontbijthaver uit de airfryer ontdekte! De naturel variant met frambozen is al geweldig, maar de double chocolate versie? Die slaat echt alles! Dankzij de pure chocoladedruppels doet het denken aan een lavacakeje – warm, zacht en rijk van smaak. En het mooiste? Je bent in vijf minuten klaar met de voorbereiding, de airfryer doet de rest. Na 15 minuten bakken kun je genieten van een heerlijk voedzaam ontbijtje.

Tip: schep er een lepel kokosyoghurt op voor een frisse touch!

Maak jouw favoriete smaak!

Het leuke aan dit recept? Je kunt eindeloos variëren! Probeer bijvoorbeeld eens:

🍏 Appeltaart – Voeg 2 eetlepels appelmoes en 1 theelepel kaneel toe aan het beslag en vervang de frambozen door piepkleine blokjes appel.

🥕 Worteltjestaart – Gebruik ¼ cup appelmoes in plaats van banaan, voeg een geraspte wortel toe en strooi er wat kaneel over. Werk af met fijngehakte walnoten of pecannoten voor een lekkere crunch.

🥜 PBJ (Peanut Butter & Jelly) – Schep de helft van het beslag in een schaaltje, voeg 1 theelepel pindakaas en 1 theelepel jam toe en dek af met de rest van het beslag. Laat de frambozen achterwege. Na het bakken kun je er nog een beetje extra pindakaas en jam over druppelen. Onverwacht lekker!

Welke variant ga jij proberen? 😊

Gebakken ontbijthaver uit de airfryer – snel, lekker en verrassend!

Deze luchtige baked oats uit de airfryer zijn een perfecte start van de dag! Ze zijn warm, smeuïg en zitten boordevol smaak, of je nu kiest voor frisse frambozen of een dubbele chocoladetwist. Een voedzaam en heerlijk ontbijt dat voelt als een traktatie! 🍫

ontbijttaartjes uit de airfryer
Voorbereiding 5 minuten Bereiding 15 minuten Totale tijd 20 minuten Ervaring: Beginner Temperatuur: 160  C Porties: 1 Dieet / Allergie:

Basis ingrediënten

Extra voor de dubbele chocolade ontbijthaver:

Zo maak je het

  1. Verwarm de airfryer 3 minuten voor op 160 graden.
  2. Doe ondertussen de maple syrup, amandelmelk, een halve banaan, bakpoeder en havervlokken in een blender, magic bullet of gebruik een staafmixer. Mix alles tot een glad beslag. Maak je de dubbele chocolade ontbijthaver? Voeg dan ook het cacaopoeder toe tijdens het mixen.
  3. Schenk het beslag in een ovenbestendig schaaltje en roer de frambozen erdoor.
  4. Roer tot slot de chocoladedruppels door het beslag en plaats het schaaltje in de airfryer.
  5. Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze een paar minuten afkoelen en geniet!

Vraag & Antwoord

Alles uitvouwen:
Kan ik de amandelmelk vervangen?

Ja, je kunt elke plantaardige melk gebruiken, zoals haver- of sojamelk. De structuur blijft hetzelfde, alleen de smaak kan iets verschillen.

Ik heb geen bananen in huis, wat nu?

Als je geen bananen in huis hebt of niet wilt gebruiken, kun je ook appelmoes gebruiken. Voeg dan ook wat gebroken lijnzaad toe, zodat het geheel toch bindt.

Kan ik dit ook in de oven maken?

Je kunt het ook in de oven bakken! Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het ontbijttaartje in 20-25 minuten tot het goudbruin en gaar is.

Kan ik het beslag de avond van tevoren maken?

Ja! Bewaar het beslag afgedekt in de koelkast en bak het de volgende ochtend vers af. Het kan iets dikker worden, dus voeg eventueel een scheutje melk toe voordat je het bakt.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *