Roti met kipstukjes, aardappel en sperziebonen

Roti met kipstukjes, aardappel en sperziebonen

Porties: 2 Totale tijd: 55 minuten Ervaring: Gemiddeld

Het leven kan verrassende wendingen nemen! Vroeger genoot ik intens van Surinaamse roti met kip, tot ik op een dag besloot het anders te doen en voor een volledig plantaardige levensstijl koos. Vanaf dat moment kwam roti kip niet meer op tafel, en eerlijk gezegd had ik er ook geen seconde meer aan gedacht. Maar onlangs kwam ik bij de Albert Heijn plantaardige ‘kipstukjes Surinaamse curry’ tegen van hun merk Terra, die ik wilde proberen bij een bord bami. Toen ik het bakje opende, dacht ik meteen: “Ik wil roti!” Dat verlangen liet me niet meer los.

Op zoek naar perfectie

Op zoek naar de beste recepten, de lekkerste kruiden en specerijen, en in gedachten al aan het smullen, ging het toch een beetje mis: ik gebruikte te veel en ook nog de verkeerde specerijen! Want hoe handig is het om Indiase garam masala toe te voegen aan een gerecht waar eigenlijk Surinaamse roti masala in hoort?! 😂 In de Indiase garam masala zitten veel kruiden die ik ook al los had toegevoegd.

Roti met kipstukjes, sperziebonen en aardappelen.

Soms is iets goed zoals het is

Toch raad ik je aan om dit gerecht te proberen, want het is een heerlijke combinatie geworden van roti met kipstukjes, kruimige aardappel en sperziebonen. Sterker nog, toen ik mijn man vertelde dat ik dit nog eens ging maken, maar dan met de juiste kruiden en hoeveelheden, riep hij direct: “Nee, niet doen, dit was perfect zo!”

En toch…?

Toch ga ik ook nog die “andere versie” maken: met minder – en de juiste! – ingrediënten, en sneller klaar, maar hopelijk met net zoveel smaak. Dat is in ieder geval het plan. Ik hou je op de hoogte!

Roti met kipstukjes, aardappel en sperziebonen

Op zoek naar een hartverwarmend gerecht vol smaak? Deze roti met kipstukjes, kruimige aardappelen en knapperige sperziebonen brengt een vleugje exotische flair op tafel. Een heerlijk comfortfood dat snel een favoriet zal worden!

Voorbereiding 10 minuten Bereiding 45 minuten Totale tijd 55 minuten Ervaring: Gemiddeld Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Voorbereiden: Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan en bak de uien en knoflook tot ze glazig en zacht zijn.

  2. Kruiden toevoegen: Voeg de massalakruiden, korianderpoeder, komijnzaad, kurkuma, chilipoeder, gemberpoeder, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, piment, zwarte peper, zout en suiker toe. Bak alles kort mee totdat de geurige aroma's vrijkomen.

  3. Aardappelen en bouillon: Schep de aardappelblokjes door de kruidenmix en giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

  4. Sperziebonen: Voeg de sperziebonen toe en laat nog 15 minuten meekoken, tot de groenten mooi gaar zijn.

  5. Kipstukjes bakken: Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak de plantaardige kipstukjes goudbruin en knapperig.

  6. Serveren: Verwarm de rotivellen kort en serveer de geurige aardappel-kerrieschotel met de krokante kipstukjes erbij.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *