Mango mousse

Geen idee waar het vandaan komt ineens, maar ik heb een beetje een mango-tic onderhand. Heerlijk in de smoothies, salades, gewoon uit het vuistje en nu dus ook als mousse. What’s next? Sinds ik geen moeite meer heb met het blootleggen van dit heerlijke fruit kan ik er geen genoeg van krijgen.
Mango mousse pinit Bekijk galerij 2 foto's

Voorbereiden, bewaren en variatie

Je kunt deze mousse 1 tot 2 dagen van tevoren al klaarmaken. Makkelijk dus als je eters krijgt en je op de avond zelf niet zo lang in de keuken wil staan.

Varieer met het fruit. Maak ook eens aardbeien-, kiwi-, passievrucht- of roodfruit mousse. Gebruik in dat geval 200 gram fruit om te mixen met de tofu en nog eens 150 tot 200 gram om als puree over de mousse te schenken.

❗️ Tips:
– Zijden tofu is niet bij iedere supermarkt te koop, ga hiervoor naar een toko of biologische supermarkt als EkoPlaza of Odin.
– Als de mango’s erg rijp zijn, heb je eigenlijk geen zoetstof nodig, ze zijn dan al superzoet van zichzelf.

“Een toet moet!”

Wanneer we met collega’s uit eten gingen of een diner hadden voor heel kantoor, zei mijn oud-collega (hej Ellen) na het eten altijd ”een toet moet!”. Het maakte niet uit hoeveel ze had gegeten, een toetje hoorde er gewoon bij. Ik moet daar altijd aan denken als wij een toetje eten.

Voorbereiding 10 minuten Overig 4 uur Totale tijd 4 uren 10 minuten
Porties: 4 Calorieën: 152 kcal
Beste seizoen: Jaarrond

Ingrediënten

Topping ideeën

Instructies

  1. Verwijder de schil en de pit van de mango’s en pureer ze met een blender of staafmixer.

  2. Mix 200 gram van de mangopuree met de zijden tofu in een blender en klop tot een luchtige mousse. Zet de rest van de mangopuree opzij.

    Bij deze stap voegde ik een halve theelepel kaneel toe. Je kunt bijvoorbeeld ook kardemom gebruiken of het ‘naturel’ laten.
  3. Verdeel de mousse over vier schaaltjes of glazen op voet en laat het minimaal vier uur opstijven in de koelkast.

  4. Lepel vervolgens de rest van de mangopuree over de mousse. 

    Eventueel kun je de mangopuree nog zoeter maken met bijvoorbeeld maple syrup of wat dadelsiroop.

Toppings

  1. Om het extra feestelijk te maken kun je het dessert nu versieren met bijvoorbeeld vers fruit, gehakte nootjes of iets anders naar keuze.

    Ik strooide er geschaafde stukjes pure chocolade overheen.

Voedingswaarden

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 152kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 3.6g6%
Verzadigd vet 0.4g2%
Natrium 9mg1%
Kalium 270mg8%
Totaal koolhydraten 20.8g7%
Voedingsvezel 3.2g13%
Suikers 19.8g
Proteïne 7g15%

Vitamine C 32 mg
Calcium 70 mg
IJzer 1.5 mg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Notitie

Voedingswaarden zijn berekend zonder de toppings!

Tags
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *