Hoe ‘slacht’ je een mango?
Zo lang als ik me kan herinneren heb ik al narigheid met mango’s. Ik vind ze heerlijk om te eten, maar een ramp om ze te ontdoen van schil en pit. Meestal doe ik gewoon maar wat. Schillen gaat prima en dan lukraak schillen. ‘Zodra ik weerstand voel ben ik bij de pit en moet ik stoppen‘ was de gedachtengang.
Voor dit ijs gebruikte ik een zeer rijpe mango. De ‘pit’ hield ik boven de kom van de keukenmachine en heb ik helemaal uitgeknepen. Deze ronde heb ik echt alles uit de mango gehaald wat ik maar kon.
Worstel jij ook met mango? Bekijk dan dit filmpje en reken voor eens en voor altijd af met dat geworstel.
Mango kokosyoghurt ijs
Ingrediënten
Zo maak je het
-
Schil de mango en snijd hem in stukken.
-
Doe de mango samen met de yoghurt en blaadjes munt in de keukenmachine of blender. Laat de machine draaien tot je een egale massa hebt.
-
Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet het minimaal een nacht in de vriezer.