Zelfgemaakte ranch kruidenmix: jouw nieuwe keukengeheim!

Vandaag deel ik een fantastische vondst die je keukenavonturen naar een hoger niveau tilt: mijn zelfgemaakte ranch kruidenmix! Of je nu op zoek bent naar een heerlijke dip, een smaakvolle dressing, of een verrassende marinade, met deze mix zit je altijd goed. Het enige wat je nog hoeft toe te voegen zijn wat basisingrediënten zoals mayonaise, zure room en olie. Super simpel en oh zo lekker!
Ranch kruidenmix pinit Bekijk galerij 2 foto's

Wat is ranch kruidenmix?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen in Amerikaanse recepten: ranch kruidenmix. In Nederland is het een stuk minder bekend, maar dat hoeft ons natuurlijk niet tegen te houden! Toen ik het niet in de supermarkt kon vinden, besloot ik het zelf te maken. Spoiler alert: je hebt waarschijnlijk de meeste ingrediënten al in je keukenkastje staan, en binnen no time heb je je eigen mix klaar.

Waarom zelf maken?

Eén van de grootste voordelen van zelf je kruidenmixen maken is dat je zelf de controle hebt over de ingrediënten, vooral het zout. Veel kant-en-klare mixen bevatten een hoop zout, en daar schrok ik best van. Door je eigen mix te maken, bepaal je zelf hoeveel zout je toevoegt, en dat is niet alleen gezonder, maar ook nog eens veel lekkerder.

De smaak

Benieuwd naar de smaak van deze ranch kruidenmix? Ik was ook razend nieuwsgierig en ging meteen aan de slag. Mijn eerste creatie was een dip, die me sterk deed denken aan heksenkaas (waar ik dol op ben!). Daarna maakte ik een dressing voor over de salade. Het bracht me meteen terug naar de saladedressings van vroeger, die mijn moeder altijd gebruikte, maar dan veel lekkerder. Voor het eerst in mijn leven vond ik een mayonaise-based dressing heerlijk!

Meer Inspiratie

Hier zijn een paar manieren om deze geweldige kruidenmix te gebruiken:

  • Dressing: Meng 2 eetlepels ranch kruidenmix met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel olie. Voeg water toe tot je de gewenste dikte hebt. Heerlijk over een frisse salade met tomaat, komkommer, radijs en avocado.
  • Dipper: Mix 2 eetlepels ranch kruidenmix met 2 eetlepels mayonaise en een beetje olijfolie. Perfect om te dippen met stokbrood, soepstengels of chips.
  • Marinade: Meng 2 eetlepels kruidenmix met 2 à 3 eetlepels olie en giet het over aardappeltjes of groenten voordat je ze gaat roosteren. Zo simpel en zo lekker!
  • Brood Bakken: Voeg 1 of 2 eetlepels kruidenmix toe aan je brooddeeg, eventueel met wat verse uitjes erbij, en je hebt een heerlijk hartig brood dat iedereen zal verrassen.

Probeer het uit en laat me weten wat je ervan vindt! Ik ben benieuwd naar jouw creaties en ervaringen. Happy cooking! 🥗🥖🍟

Zelfgemaakte ranch kruidenmix: jouw nieuwe keukengeheim!

Voorbereiding 5 minuten Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

Instructies

  1. Simpeler kan niet: doe alle ingrediënten in een potje en schud tot alles goed is gemengd. Bewaar bij de rest van je kruiden en specerijen.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *