Ik vind het ook steeds fijner om te weten wat er in mijn eten zit. En in griesmeelpuddinkjes zitten nu eenmaal een hoop (onuitlreekbare) ingrediënten en flink wat suiker.
Helemaal geen suiker?
De eerste keer deed ik wat kokosbloesemsuiker bovenop de pudding om vervorming tegen te gaan. Maar met plantaardige melk krijg je geen vel! Maar, en nu komt het, het is natuurlijk ook wel afhankelijk van de melk die je gebruikt om de griesmeelpuddinkjes te maken. In dit geval gebruikte ik Oatly Vanille en daar zit dus wél suiker in.
Maar gelukkig kun je de melk gebruiken die jij lekker vindt: regulier, noten-, haver- of sojamelk en al dan niet gezoet. Het kan allemaal!
Griesmeelpudding met frambozenpuree
Ingrediënten
Instructies
-
Breng de melk aan de kook en giet al roerend het griesmeel erbij. Kook de griesmeel onder voortdurend roeren tot een dikke pap. Dit duurt minimaal 5 minuten.
-
Laat ondertussen de frambozen op laag vuur ontdooien en indikken. Wanneer de frambozen uit elkaar vallen kun je ze wat fijnstampen met een houten lepel. Laat het afkoelen.
-
Verdeel de griesmeel over zes afsluitbare potjes en laat het goed afkoelen. Wanneer de griesmeel goed is afgekoeld zet je de potjes in de koelkast. Zodra de puddinkjes stijf zijn kun je de frambozenpuree erover verdelen.