De lekkerste groentesoep maak je zelf

De lekkerste groentesoep maak je zelf

Porties: 8 Totale tijd: 45 minuten Ervaring: Gemiddeld
Dit gaat jouw nieuwe favoriete groentesoep worden: bomvol groenten en smaak.

Deze simpele groentesoep zit vol met smaak terwijl er gewone alledaagse groenten in gebruikt worden. Je kunt onderstaand recept aanhouden, maar je kunt ook prima aanpassen naar eigen smaak. Het is het perfecte recept voor een heerlijke soep. Altijd fijn nu we de herfst langzaam binnen gaan.

Kruiden en specerijen: Een mix van knoflook, Italiaanse kruiden, laurier, verse peterselie, knoflook, peper en zout geven deze soep een ongelofelijke smaak.

Tip: gebruik onderstaand recept als richtlijn en maak de restjes groenten uit je koelkast op. Goed voor milieu en je portemonnee!

Bewaaradvies

  • Bewaren om er de rest van de week van te eten: Laat de soep volledig afkoelen en bewaar het dan in de koelkast in een goed afsluitbare container. Je kunt het zo een dag of 4 goed houden. Makkelijk dus om ook de rest van de week iets te eten bij de lunch.
  • Invriezen: Als de soep goed is afgekoeld kun je het wel 3 maanden bewaren in de vriezer. Gebruik hiervoor een diepvriescontainer of siliconen zak.
  • Opwarmen: Om een eenpersoonsportie op te warmen kun je wat soep een minuut of twee in de magnetron doen. In andere gevallen zou ik gewoon weer terug in de pan gieten en langzaam opwarmen.
Voorbereiding 15 minuten Bereiding 30 minuten Totale tijd 45 minuten Ervaring: Gemiddeld Porties: 8 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de olie in een grote soeppan en bak hierin de uien, wortelen en bleekselderij. Bak ze ongeveer vijf minuten, tot ze zachter zijn. Voeg dan de Italiaanse kruiden, knoflook, peper en zout toe en bak dat nog een minuutje mee.

  2. Voeg vervolgens aardappelen, sperziebonen, tomatenblokjes, laurierbladeren en de groentebouillon toe. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat dit een minuut of 20 pruttelen, totdat de aardappelen beetgaar zijn.

  3. Voeg als laatste de diepvriesgroenten toe, in dit geval maïs en doperwten. Kook nog een minuut of 5.

  4. Als alle groenten gaar zijn zet je het vuur uit. Roer er nu de peterselie en het citroensap door. Schep de soep in mooie soepkommen en geniet.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik de soep bewaren?

Je kunt de soep in een goed afsluitbare container een dag of 4 bewaren in de koelkast. Laat het wel eerst volledig afkoelen voordat je het in de koelkast zet.

Kan ik de soep invriezen?

Wanneer de soep volledig is afgekoeld kun je het makkelijk invriezen. Vries het in per portie, dan pak je nooit teveel. Je kunt de soep een aantal maanden bewaren in de vriezer in een siliconen zak of diepvriescontainer.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *